Cuba „Turquino Lavado”
Na místní mycí stanici je zaměstnáno 2-6 pracovníků a na plantážích obhospodařují na každé farmě kávové stromky 2-4 pracovníci. Pro místní obyvatelstvo je
káva hlavním zdrojem příjmu. Snahou místních farmářů je pěstovat kávu udržitelným způsobem, kterým nedochází k poškozování místního životního prostředí. Samotná káva roste ve stínu různých odrůd citrusových stromů, cedaru či banánovníků. Díky místní půdě bez karbonátů a mikroklimatům získávají kávová zrna vyjímečné vlastnosti a chutě.
Kategorie: | Káva |
---|
Profil: plné tělo a acidita se sladkými tóny čokolády
Země původu: Kuba
Crop: 2021-2022
Nadmořská výška: 450 - 950 m n.m.
Odrůdy: Typica, Bourbon, Catuaí, Caturr
Zpracování: Washed
Typ: arabica
Nadmořská výška: 1250 - 1350 m n.m.
Zpracování: Washed
Upraženo na stroji Hot Coffeeóón
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.